steak pie

steak pie naar een recept van delicious.magazine

gang: hoofdgerecht

.......

voorbereiden: 3 uur (waarvan 1,5uur stoven)

bereiden: 30 minuten

......

voor: 4 personen

Ingredienten

  • 25gr boter
  • 3el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 150gr kastanjechampions
  • 2 el bloem
  • 500gr sucadelappen
  • 150ml Guinness (bier)
  • 200ml runderbouillon (van 1/2 blokje)
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes verse tijm: alleen de blaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 plakjes diepvriebladerdeeg
  • 1 cupje koffiemelk

Extra

4 eenpersoonsoverschaaltjes (of 1 grote)

Voorbereiden

Snipper de ui en snij de champions.

Snijdt het vlees in blokjes van 2cm.

Meng de bloem met zout en peper op een bord.

Smelt de boter in een braadpan en voeg een eetlepel olie. Fruit de ui ongeveer 3 minuten, voeg de champions toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Haal alles uit de pan (laat het vocht in de pan)

Voeg nog een eetlepel olie toe en haal de helft van het vlees door de bloem, bak het in 5 minuten aan en doe bij de ui/champions.

Voeg nog een eetlepel olie toe, haal de 2e helft van het vlees door de bloem en bak ook deze aan.

Doe alles weer terug in de pan, voeg het bier toe en laat tot de helft inkoken (dit duurt een minuut of tien)

Voeg de warme bouillon, laurier, helft van de tijmblaadjes, tomatenpuree, zout en peper toe en breng aan de kook. Laat 1,5 uur stoven met het deksel op de pan. Laat alles goed afkoelen.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Verdeel het vlees over de overschalen (haal het laurierblad er uit!) maak de randen van de overschaaltje een beetje nat, doe er een plakje bladerdeeg over en snijdt het overhangende deel af.

Strijk wat koffiemelk over het bladerdeeg en verdeel de laatste tijmblaadjes erover. Zet in de over en bak ongeveer 20-25minuten

Je kunt ook meer vulling maken en deze bewaren in de vriezer. Of een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.