frambozenbroodjes

frambozenbroodjes

naar een recept van delicious.magazine

gang: ontbijt

.......

voorbereiden: 10 + 10 minuten

rijzen: 1 uur + min. 1 uur

bereiden: 25 + 5 minuten

.......

voor: 12 broodjes

Ingredienten

  • 500gr bloem + extra
  • 1 zakje gedroogde gist (á 7 gr)
  • 2 el custard poeder
  • 1 ei
  • 0,5 tl zout
  • 225 ml melk
  • 75 gr boter

voor de vulling:

  • 250 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 200 gr amandelspijs
  • 1 ei
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el rietsuiker

voor het glazuur:

  • 50 gr poedersuiker
  • evt. sap van 1 citroen

Voorbereiden

Als je diepvries frambozen gebruikt: laat deze ontdooien en vang het sap op voor het glazuur.

Meng de ingrediënten van het deeg door elkaar, zorg er voor dat je het gist en zout niet rechtstreeks op elkaar laat vallen.

Doe het deeg in een kom, dek deze af met een schone doek en laat ongeveer 1 uur rijzen.

Druk het deeg plat en kneed het nogmaals goed door.

Rol het deeg uit tot een rechthoek van ca. 25*35 cm.

Meng de spijs met het ei en citroen rasp. Maak een baan van het spijs over het deeg, over de hele breedte). Verdeel de frambozen over het deeg en strooi wat rietsuiker er over.

Rol het deeg los op en snij de rol in 12 plakken.

Leg de plakken tegen elkaar op een ingevet bakblik.

Dek het bakblik af met folie en laat 1 uur op een warme plaats of 1 nacht in de koelkast rijzen.

Bereiden

Als je het in de koelkast hebt gezet: laat het deeg 45 min op kamertemperatuur komen.Warm de oven voor op 180°C en bak de broodjes 25 min.

Maak glazuur van de poedersuiker en het frambozen- of citroensap. Voeg het sap druppelsgewijs toe tot het glazuur de juiste dikte heeft.

Verdeel het glazuur over de broodjes.

Bestrooi eventueel nog met wat amandel schaafsel.