garnalen curry

garnalen curry naar een recept van Jamie Oliver

gang: hoofdgerecht

.......

bereiden: 1 uur

.......

voor: 4 personen

Ingredienten

  • snufje komijnzaad
  • 1/2 tl bruin mosterzaad
  • 1/2 tl fenegriekzaad
  • 4 tenen knofllook
  • 5cm gember (geschild & gehakt)
  • 10 curryblaadjes
  • 2 uien in ringen
  • 1 limoen
  • 1 el ketoembar (koriander)
  • 1 tl kurkuma (geelwortel)
  • 1 of 2 rode peper
  • 4 rijpe tomaten
  • 400ml kokosmelk
  • 400gr grote garnalen, gepeld
  • eventueel een handje geschaafde amandelen

Bereiden

Verhit een pan op middelhoog vuur en giet er wat olie in en voeg de 3 soorten zaad toe (pas op voor spetteren) Als de zaadjes gaan springen voeg je de knoflook, gember, curryblaadjes en ui toe.

Laat dit een kwartiertje zachtjes sudderen, de uien moeten zacht en goudbruin zijn.

Rasp ondertussen de limoen en pers hem uit. Hak de peper en tomaten. Rooster eventueel de amandelen in een droge koekepan.

Voeg het rasp, ketoembar, kurkuma, en de helft van de peper toe.

Voeg gelijk daarna de tomaat toe.

Laat alles zachtjes inkoken (ca. 10 min) tot je een pasta hebt, voeg 2 eetlepels water en de kokosmelk toe en breng aan de kook. *

Voeg de garnalen toe en laat koken tot ze roze en gaar zijn. Breng op smaak met (zee)zout en voeg de limoensap toe.

Serveer met de rest van de peper en de amandelen erover.

*) Je kuntbij dit recept heel goed de basis voor meerdere keren maken. Verdubbel de ingreditenten en schep dat op dit punt de helft uit de pan, laat afkoelen en bewaar in een afgesloten doosje in de koelkast of vriezer.