witte chocoladetaart

witte chocoladetaart geïnspireerd door een recept van Bill Granger

gang: taart

.......

voorbereiden: 10 minuten

bereiden: 15 minuten

.......

voor: 10 stukjes

Ingredienten

  • 1 rol oreo-koekjes
  • 60gr boter
  • 250ml slagroom
  • 100gr suiker
  • 200gr monchou
  • 250gr mascarpone
  • 200gr witte chocolade
  • eventueel wat frambozen

Extra

springvorm 20cm, bakpapier (of glazen schaaltjes)

Voorbereiden

Haal de vulling uit de oreo's en maal ze fijn.

Als je een springvorm gebruikt doe dan bakpapier onderin (klem vast tussen de bodem en rand)

Bereiden

Smelt de boter en doe de gemalen oreo's er door heen. Schep dit in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel aan. Zet in de koelkast.

Hak de chocola in stukken en smelt deze (bij voorkeur in de magnetron, anders au-bain-marie) Laat iets afkoelen

Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf.

Roer de mascarpone en monchou los. Meng dit met de chocolade en slagroom en klop met een mixer glad.

Schep de vulling op de bodem en laat opstijven.

Garneer eventueel met wat frambozen.