kip-mango salade

kip-mango salade

naar een recept van delicious. magazine

gang: salade

.......

voorbereiden: 1 uur

bereiden: 20 minuten

.......

voor: 6 personen

Ingredienten

  • 4 kippenpoten
  • 1 tl thijm
  • 5 peperkorrels
  • 5 korianderzaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kipbouillonblokje
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1 el kerriepoeder
  • 300ml griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 limoen
  • 2 el mangochutney
  • 1 mango
  • 25 gr amandelschaafsel

Voorbereiden

Doe de kip met thijm, laurier, peperkorrels, korianderzaadjes en het bouillonblokje in een pan met genoeg water tot alles onder staat en kook dit ongeveer 1 uur. Haalde kip uit de bouillon en laat afkoelen. De bouillon is verder niet meer nodig voor dit recept.

Rooster de amandelen in een droge koekepan.

Bereiden

Haal het kippenvlees van de botten, verwijder het vel en snij het vlees eventueel klein.

Rooster in een droge koekepan de komijn, kurkuma en kerrie tot het geurt.

Meng de yoghurt met mayonaise, geraspte limoenschil en limoensap naar smaak. Roer de geroosterde kruiden en mangochutney er door heen, en proef of er zout en/of peper nodig is.

Schil en snij de mango in stukjes.

Meng de kip met de saus en mango en strooi vlak voor het serveren de geroosterde amandelen er over.