pad thai

pad thai

gang: hoofdgerecht

.......

voorbereiden: 5 minuten

bereiden: 5 minuten

.......

voor: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el knoflook, gesnipperd
  • 1 el sjalot, gesnipperd
  • 5 grote garnalen
  • 1 blokje tofu (2*2*2cm) fijngesneden
  • 1 hand tauge
  • 2 lente-uitjes in stukken van 3cm
  • 1 ei
  • 100gr geweekte rijstnoedels
  • 2 tl vissaus
  • 1 el palmsuiker (evt bruine basterdsuiker)
  • 1 el geroosterde gemalen pinda's
  • 1 snufje gedroogde chili
  • 1 el tamarindepasta (evt witte wijnazijn)
  • 1 el ingemaakte kool of radijs

Voorbereiden

Snij en snipper alle ingrediënten.

Bereiden

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit de knoflook en sjalot.

Voeg de garnalen, tofu, tauge en lente-ui toe en roer tot de garnalen gaar zijn.

schuif alles een beetje aan de kant en breek het ei rechtstreeks in de pan. Laat een beetje stollen en roer dan door elkaar.

Voeg de overige ingrediënten toe en roer tot de noedels gaar zijn.

Serveer eventueel met een partje limoen.

Lekker met saté!