geroosterde groententaart

geroosterde groententaart

gang: hoofdgerecht

.......

voorbereiden: 10 minuten

bereiden: 10 minuten

oven: 20+30 minuten

.......

voor: 4 personen

Ingredienten

  • 1 ui in partjes
  • 1 rode+1 gele paprika in stukken
  • 2 kleine courgettes in dikke plakken
  • 2-3 tl komijnzaad
  • evt. 1 tl gemalen koriander
  • 1 el olijfolie
  • 200 g humus
  • 1 citroen, de schil geraspt
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 kleine zoete aardappel, geschild in dunne plakken (kaasschaaf)

Extra

Bakpapier of groot bakblik

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 220º, bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de ui, paprika en courgette in een braadslede en schep er de komijnzaad en olie door.

Rooster de groenten 30 min tot ze zacht zijn.(af en toe husselen)

Bereiden

Schep de groenten in een grote kom, voeg de humus, citroenrasp, en koriander en zout en peper toe naar smaak.

Schep goed door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met de humus. verlaag de oventemp naar 200º.

Rol de helft van de deegplakjes uit tot een rechthoek van 25x30 cm en leg op de beklede bakplaat.

Verdeel de plakken zoete aardappel erover in licht overlappende lagen zodat het deeg wordt bedekt, laat een rand van 2 cm vrij.

Verdeel de geroosterde groenten over de zoete aardappel en maak de rand een beetje vochtig.

Rol de rest van het deeg uit tot een rechthoek die net iets groter is dan de eerste.

Leg het deeg over de vulling en druk de randen omde taart af te sluiten. Snij overtollig deeg weg.

Maak een paar sneden in de bovenkant van het deeg.

Bak de taart 25-30 min tot het deeg gerezen en goudbruin is.