karamel-dadel cupcakes

karamel-dadel cupcakes

naar een recept van Peggy Porschen

gang: gebak

.......

bereiden: 20 +15minuten

bakken: 20 minuten

.......

voor: 12 stuks

Ingredienten

  • 200gr ontpitte dadels in stukjes
  • 50 ml kokend water
  • 1 tl vanille essence
  • 95 gr zachte boter
  • 160 gr rietsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gr gezeefde bloem
  • 1 tl baksoda
  • 100 gr gehakte pecannoten
  • 60 gr dulce de leche

voor de suikersiroop:

  • 50 gr water
  • 50 gr suiker

voor de toef:

  • 150 gr zachte boter
  • 150 gr poedersuiker
  • 150 gr roomkaas (bijv. monchou)
  • 60 gr duce de leche

Extra

muffinbakblik met papiertjes.

Bereiden

Doe de dadels in een kom en giet het kokende water erover. Laat deze 20 min. weken. Giet de dadels daarna af en voeg de vanille er aan toe.

Verwarm de oven voor op 175'C.

Klop de boter met suiker met elektrische mixer licht en romig.

Klop één voor één de eieren er door.

Spatel de bloem en baksoda er door, meng niet langer dan nodig is. Schep daarna de dadels en pecannoten er door.

Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes.

Bak de cupcakes ca.20 minuten.

Suikersiroop

Meng alle water en suiker en koop dit in een pannetje of magnetron. Giet of kwast wat siroop over de cupcakes als ze nog warm zijn.

Afwerken

Laat de cupcakes helemaal afkoelen.

Klop de boter met suiker met elektrische mixer licht en romig.

Klop de roomkaas in een aparte kom los. Zet de mixer in een lage stand en voor in 3 delen de roomkaas toe. Voeg de dulce de leche toe.

Haal met een theelep een stukje uit het midden van elke cupcake, doe een beetje dulce de leche in het holletje en duw het stukje cake weer terug.

Dek de cupcake af met een laag roomglazuur door het op te spuiten of met een mes te verdelen. Bewaar de cupcakes afgedekt in de koelkast.