lemon pie

lemon pie

gang: taart

.......

voorbereiden: 15 minuten

bereiden: 5 minuten

.......

voor: 16 stukjes

Ingredienten

voor het deeg:

  • 200gr bloem
  • 100 gr suiker
  • 100 gr boter
  • 1 ei

voor de vulling:

  • 4 citroenen (liefst biologisch)
  • 1 blikje (gezoete) gecondenseerde melk
  • 4 eierdooiers

Extra

pie vorm (liefst met losse bodem) van 26cm doorsnede en goede rasp

(of 2 van 20 cm of 4 van 12cm)

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor het deeg snel door elkaar, vorm er een bal van en laat in plasicfolie een half uur rusten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160graden.

Vet de bakvorm in en bekleed deze met het deeg.

Rasp de citroenen en pers ze daarna uit. Meng het sap en rasp met de gecondenseerde melk en eierdooiers en verdeel over de vorm.

Zet de taart in de oven en bak ongeveer 30 minuten. De vulling moet je zachtjes kunnen indrukken, maar niet bruin zijn. Laat de lemonpie goed afkoelen voor je hem aansnijdt en bewaar in de koelkast.

Tip

Het is heerlijk om de lemonpie met merengueschuimpjes te serveren: heb je gelijk een goed doel voor de eiwitten die over blijven!