chinees vlees driehoekjes

chinees vlees driehoekjes

gang: hapje

.......

voorbereiden: 1 nacht marineren

bereiden: 30 minuten

oven: 20+30 minuten

.......

voor: 20-30 stuks

Ingredienten

  • 500gr varkensfilet (aan een stuk)
  • 1-1½ pakje bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • sesamzaad

voor de marinade:

  • 3 tenen knoflook
  • 2 el geraspte gemberwortel
  • 4 el lichte sojasaus
  • 2 el droge sherry
  • 2 el gele bonensaus (=sojabonen)
  • 1 el arachideolie
  • 2 el vloeibare honing

Extra

Bakpapier

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor de marinade, wrijf het vlees er goed mee in en laat het een nacht marineren (af en toe keren)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180º. Haal het vlees uit de marinade (marinade bewaren) en leg het in een schaal en zet 30 minuten in de oven; halverwege keren.

Laat het bladerdeeg ontdooien.Laat het bladerdeeg ontdooien.

Snij het vlees in kleine stukjes.

Verwarm de overgebleven marinade in een pan en schep de blokjes vlees er doorheen tot ze goed bedekt zijn.

Snij de plakjes bladerdeeg diagonaal door, vouw dubbel en knijp 1 randje dicht zodat je een zakje krijgt.

Doe een beetje vlees in het zakje en knijp de andere kant ook dicht. Leg de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met ei, sprenkel de sesamzaadjes er overheen en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven