sweet tables

Een sweet table of dessert table is een tafel vol lekkers, die mooi gestyled wordt.

De styling wordt rond een gekozen thema, kleurcombinatie of patroon gedaan. Al het lekkers wordt binnen dit thema gepresenteerd.

Paasgeel

Sweet sixteen voor Jessica! Een tafel vol zoete en hartige hapjes, waarvoor ze de ultieme paaskleur geel had gekozen.

vegan passievruchtkwarktaartbananensoesjesmacaronscitroentaartgebakken vanillecustardoreo's in witte chocoladebokkenpootjesverschillende soorten snoepgevulde eierentoastjes met pompoenspreadblokjes kaastomaten-mozzarella spiesjes

Pink-lime

Voor de verjaardag van één van mijn lieve vriendinnen mocht ik een mooie tafel met lekkers bedenken. Ik koos voor pastelkleuren: roze groen en wat beige en witte accenten. Samen zorgden we voor de hapjes, we hadden:

lime piezoete en zoute popcornmatcha macarons met witte ganachekoffie kusjesframbozen macaronshoneyroasted cashewsgroene druivenroze proseccomini bananen cupcakes met roze vanilletoefgroene thee cremekokos guimauvebrownie cheesecake met frambozenwitte en roze marshmellowspandan spekkoekmini worstenbroodjeszalm-pesto rolletjes

Brits

In november 2012 werd Merel eindelijk 16, en heb ik een tafel voor haar mogen maken. Als thema kozen we voor Londen/Brits. De kleuren waren natuurlijk donkerblauw, rood en wit met wat zilveren accenten en hartjes.

Op de tafel stonden van links naar rechts:

witte marshmellows in een glazen vaaseen stapelschaal met gekleurd snoepmerengue kisses in schaal op voetplateau met cranberry scones met aarbeien, aardbeienjam en clotted creamtomatenhartjes op zilveren schaalop het hoge taartplateau een chocolade taart met frambozenop het lage taartplateau mini bananencupvakes met vanille cremechique glazen met dubbelfrissvanille koekjes met glazuur un de vorm van een Britse telefooncelbakjes met zoete popcornglaasjes met kwark en rode vruchtencompote

Western style

Begin 2012 werd me gevraagd of ik een sweet table voor een Sweet Sixteen wilde maken. Omdat de jarige gek is op paarden besloten we om de tafel in Western stijl met de focus op paarden te maken. Dit was het resultaat:

op het plateau mini apple piesdaarachter gepersonaliseerde flesjes watereen mandje met pardjes van chocoladeeen schaaltje met blokjes fudgeeen taart in 2 smaken (chocolade-framboos en citroen-passievrucht)vanille koekjes met royal icing in de vormvan een cowboylaarseen standaard met twee soorten cupcakesvanille cupcakes met een toef van aarbeiencremebananencupcakes met een toef van vanillecremeouderwetse glazen flesjes colaop het tafeltje eronder stonden van achter naar voren:desperado biertjeseen glazen bak met worteltjeshaverkoekjeseen cowboyhoed met tottilla chips en salsaen tot slot een zinken emmer met lekkere appels

beige & groen

In juni 2012 heb ik een sweet table gemaakt voor de verjaardag van mijn lief. Om deze niet te vrouwelijk te maken heb ik gekozen voor groen en verschillende tinten beige en bruin. Omdat de gasten 's avonds kwamen stonden er niet alleen zoete lekkernijen maar ook wat hartige hapjes op tafel.

Op de tafel stonden:een grote schaal met tortillachips met een klein schaaltje guacamoledaarachter driehoekjes met een vulling van chinees vleeseen hoge schaal met pandan spekkoektwee hoge glazen cilinders met extra lange zoute stengels en met zoete popcornmidden voor vers Turks brood met aïoli, pesto en humous om er op te smerenmidden achter een torentjes van soesjes gevuld met witte chocoladecreme , geplakt met dulce de leche (karamelpasta)in de drie ronde schaaltjes staan borrelnootjes en wasabipinda'seen schaaltje met groene thee macarons gevuld met witte chocolade ganacheeen stapeltje meloenbolletjesen tot slot blokjes fudge

black-white-red

Als gelegenheid voor mijn eerste 'sweet table' heb ik mijn eigen verjaardag te gekozen, die in november is. Het 'thema' werd zwart-witte strepen met rode accenten. Uren, nee weken, voorbereiding gingen er aan vooraf; de juiste servetten, schaaltjes, glazen en taartplateaus kopen. De juiste recepten zoeken of bedenken en uitproberen. Naamkaartjes en uitnodigingen maken. De styling bedenken en afstemmen. Hoe presenteer je welk hapje? Welk tafelkleed en welke tafel gebruik ik? Na lang nagedacht te hebben is dit mijn tafel geworden:

op de lage zwarte schaal: koffie kusjes (een bitterkoekje met koffie creme, overgoten met witte chocolo)in de hoge glazen: jelly beans in kokos-, kersen- en dropsmaakin de kleine glaasjes: pepermuntcreme met dropgeleiblack magic cupcakes met daarop als roos kersencreme gespotenin de lage schaaltjes een wittechocoladeroomtaart met een bodem van oreokoekjes en een paar frambozendroplolliesen tot slot als bedankje een vanillekoekje versierd met het 'logo' van de tafel in fondant.de taart in het midden van de tafel is wel zelf gemaakt, maar niet eetbaar.