pecan pie
pecan pie
naar een recept uit delicious.
gang: gebak
.......
voorbereiden: 5+5 minuten
wachten: 30 minuten
bereiden: 30 minuten
.......
voor: 16 stukjes
Ingredienten
voor het deeg:
- 200 gr bloem
- 100gr suiker
- 100gr boter
- 1 ei
voor de vulling:
- 120gr pecannoten
- 3 eieren
- 50gr boter
- 150gr lichte basterdsuiker
- 75gr ahornsiroop
- 50gr schenkstroop
- 50ml room
Extra
pie vorm (liefst met losse bodem) van 26cm doorsnede
(of 2 van 20 cm of 4 van 12cm)
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor het deeg snel door elkaar, vorm er een bal van en laat in plasicfolie een half uur rusten in de koelkast.
Rooster de pecannoten in een droge kokenpan en laat afkoelen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175`.
Rol het deeg uit, en druk dit in de pie vorm(en). Snij het overtollige deeg aan de bodenkant af.
Smelt de boter (niet bruin laten worden) en meng met de overige ingrediënten, behalve de pecannoten.
Giet de vulling op de bodem en leg de pecannoten er op.
Zet de vorm voorzichtig in de oven (de vulling is vloeibaar!) en bak 30 minuten. De vulling komt omhoog, maar zakt tijdens het afkoelen weer in.
Laat de pie helemaal afkoelen voor het aansnijden.