stoofpeertjes met rode wijngelei

stoofpeertjes met rode w

ijngelei naar een recept van delicious.magazine

gang: na- of bijgerecht

.......

voorbereiden: 20 minuten

bereiden: 1,5 uur + 5 minuten

wachten: 3-5 uur

.......

voor: 6 peertjes

Ingredienten

  • 6 stoofpeertjes (bijv. doyenné de comice)
  • 1 fles rode wijn
  • 200 gr suiker
  • 4 kruidnagels
  • 3 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 8 kardemompeulen
  • 12 gr gelatinepoeder

Voorbereiden

Schil de peren, maar laat de steeltjes er aan.

Meng de wijn met de suiker en kruiden. Breng aan de kook en pocheer de peertjes 40 minuten.

Bereiden

Haal de peren uit het vocht en laat ze afkoelen.

Schep 60 ml van het vocht in een schaal en laat het afkoelen.

Kook de rest van de wijn tot de helft in.

Wel intussen de gelatine in de schaal met afgekoeld vocht.

Zeef de wijn siroop en laat afkoelen to handwarm.

Lost de gelatine op in de wijn siroop en laat 3-5 uur opstijven in de koelkast.

Serveer de peertjes met de wijngelei.

Lekker met brie, of warm de peertjes met wat geitenkaas en honing op in de oven.