bananencake
bananencake
naar recept van de zusjes Kuhne
gang: taart!
.......
voorbereiden: 5 minuten
bereiden: 15 minuten
oven: 40 minuten
.......
voor: 20 cm taart (10 stukjes)
Ingredienten
- 300gr patisserie of patentbloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 3/4 tl natriumbicabonaat (baking soda)
- 1/2 tl zout
- 450gr rijpe bananen
- 60ml karnemelk
- eventueel 1 tl vanille extract
- 120gr ongezouten boter
- 250gr (kristal)suiker
- 2 grote eieren
Extra
20 cm springvorm
Voorbereiden
Prak de bananen en meng dezen met de karnemelk en vanille.
Meng de bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout en zeef dit.
Verwarm de over voor op 175graden.
Bereiden
Klop de boter luchtig, ongeveer 30sec. op middelhoge snelheid. Voeg de suiker toe en klop to het een lichte, luchtige massa is (ongeveer 5 min)
Voeg de eieren een voor een toe (schraap even langs de randen van de kom als dit nodig is).
Voeg om en om karnemelk en bloem toe (in 3 delen) terwijl je op lage snelheid mixt. Begin en eindig met de bloem.
Vet de bakvorm licht in, verdeel het beslag gelijkmatig en bak ongeveer 40 minuten.
Als je cupcakes ervan maakt: deze moeten circa 20 minuten in de oven.
Variaties
Ook lekker met wat (wal)noten, rozijnen of speculaaskruiden er door.