Hummingbirdcake

Hummingbirdcake

mijn variant

gang: gebak

.......

voorbereiden: 10 minuten per laag

bereiden: 25 minuten per laag

afwerken: 20 minuten

.......

voor: 12 stukjes

Ingredienten (voor 3 lagen)

  • 3 eieren
  • 300gr zonnebloemolie
  • 300gr fijne suiker
  • 270gr geprakte banaan
  • 1,5 tl kaneel
  • vanille essence
  • 300gr bloem
  • 1,5 tl baksoda
  • zout
  • 1 klein blikje ananas op sap
  • 100gr pecannoten, eventueel extra om te decoreren

voor de icing:

  • 200gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200gr roomkaas
  • 180gr poedersuiker
  • paar druppels vanille essence

Extra

Ingevette bakvorm van 20cm doorsnede

Bereiden

De cake wordt het lekkerst als je hem in drie lagen bakt (bij één bakblik dus 3x bakken).

Verwarm de oven voor op 180'C.

Meng ei, olie, suiker en banaan door elkaar, voeg kaneel en een paar druppels vanille essence toe.

Zeef de bloem, doe de baksoda en zout erbij, en doe dit bij het olie/ei mengsel. Klop tot het goed gemengd is.

Snij de annanas fijn, hak de pecannoten en schep deze door het beslag.

Schep het beslag in de bakvorm en bak ca. 25 minuten.

De cake is klaar als hij een beetje terugveert als je er op drukt.

Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Afwerken

Meng de boter met de poedersuiker, en klop tot het romig en lichter is. voeg een paar druppels vanille essence toe.

Roer de roomkaas los en voeg dit in 3 delen toe aan de boter. Klop tot het goed gemengd is, maar niet langer (dan wordt de icing dun).

Leg een cake neer (platte kant onder) en smeer er een laag icing op. Leg de volgende cake er op, druk een beetje aan en smeer er weer een laag icing op.

Leg de laatste cake met de platte kant naar boven er op, druk goed aan en smeer de rest van de icing op de zij- en bovenkant van de cake. Laat een opstijven in de koelkast en leg er eventueel nog wat pecannoten op.