pepermuntcrème met drop gelei
pepermuntcrème & dropjelly klasieke combi in nieuwe vorm
gang: toetje
.......
voorbereiden: 15 minuten
bereiden: 5 minuten
.......
voor: 4 personen
Ingredienten
voor de pepermuntcrème:
- 250ml slagroom
- 115ml melk
- 50gr (wilhelmina)pepermunt
- 1 el suiker
- 2 blaadjes gelatine
voor de dropjelly:
- 0,5dl dropshot
- 0,25dl water
- 2 blaadjes gelatine
Extra
mooie glaasjes
Voorbereiden
Hak of maal de pepermunt (bijvoorbeeld in een vijzel) en week de gelatineblaadjes in koud water
Bereiden
Meng de slagroom, melk, pepermunt en suiker in een pan met dikke bodem. Laat dit rustig warm worden (tegen de kook aan) en roer zachtjes tot alle pepermunt gesmolten is (zo'n 5 minuten)
Neem de pan van het vuur, knijp 2 blaadjes gelatine uit en meng door het mengsel. Giet dit in de glaasje en laat opstijven in de koelkast.
Meng dropshot en water en breng aan de kook, en laat even doorkoken. Knijp 2 blaadjes gelatine uit en meng erdoor. Giet dit boven op de muncreme en zet minimaal 3 uur in de koelkast.