black magic cake
black magic cake
koffie chocolade cake
gang: hoofdgerecht
.......
voorbereiden: 10 minuten
bereiden: 20 minuten
.......
voor: 1 laag van 20cm doorsnede 2cm hoog
Ingrediënten
voor de natte mix:
- 80ml karnemelk (of melk met 1/4 theelepel azijn)
- 1 ei
- 80ml espresso
- 1/4 tl vanille
- 50gr donkere basterdsuiker
- 40ml zonnebloemolie
voor de droge mix:
- 80gr bloem
- 30gr cacao
- 35gr fijne kristalsuiker
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl bakpoeder
- 1tl baksoda
Extra
bakvorm 20cm doorsnede met vaste bodem
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 190'C.
Vet de bakvorm in.
Bereiden
Zeef de bloem en cacao en meng alle ingrediënten voor de droge mix door elkaar in een wat grotere kom.
Meng de ingrediënten voor de natte mix ook door elkaar heen.
Doe de natte mix bij de droge mix en meng met een mixer ongeveer 2 minuten. Check even goed of alle gemengd is: de cacao wil wel eens op de bodem blijven plakken.
Giet het beslag in de bakvorm: het is een vloeibaar beslag.
Bak ongeveer 17 minuten.
Ik vind het fijn om dit recept per laag van ongeveer 2cm hoog te bakken, maar je kunt natuurlijk ook een hogere cake maken of cupcakes, doe dan alle ingrediënten maal 3.
Doe het bakblik nooit meer dan 2/3 vol: het beslag rijst erg veel.
Hou voor 1 grote cake een vaktijdschrift van ca.50minuten op 175'C aan.