koekjes om te versieren

koekjes om te versieren

naar een recept van Peggy Porschen

gang: nvt

.......

voorbereiden: 10 min + 1 uur koelkast

bereiden: 15 min

oven: 10-12 minuten

.......

voor: 20-30 stuks

Ingredienten

  • 200 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • 350gr bloem
  • snufje zout

Extra

bakpapier

koekjesvormpjes

deegroller

Deze koekjes zijn bedoeld om te versieren! Het deeg zelf is niet bijzonder, maar ze behouden hun vorm tijdens het bakken. Ze worden een stuk zoeter door de versiering (bijvoorbeeld door fondant, marsepein of glazuur)

Voorbereiden

Meng de boter en suiker.

Voeg het ei toe

Meng de bloem en het zout er in twee delen (tegen het stuiven) door heen. Zorg dat het goed gemengd is, maar niet veel langer anders worden je koekjes taai

Maak er een bal van en leg het deeg 1 uur in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180º.

Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot zo'n 3-4 mm dikte.

Steek er vormpjes uit en leg deze op een vel bakpapier op de bakplaat. Koel ze nog een minuut of 10. Bak ze ongeveer 12 minuten. De koekjes mogen aan de randjes een beetje bruin zijn maar voor de rest nog bleek. Ze zijn als ze uit de oven komen zacht en worden harder als ze afkoelen.

Variaties

Voor een extra smaakje aan de koekjes kun je wat citroenrasp, cacao of koekkruiden toevoegen aan het deeg.