koekjes om te versieren
koekjes om te versieren
naar een recept van Peggy Porschen
gang: nvt
.......
voorbereiden: 10 min + 1 uur koelkast
bereiden: 15 min
oven: 10-12 minuten
.......
voor: 20-30 stuks
Ingredienten
- 200 gr boter
- 100 gr suiker
- 1 ei
- 350gr bloem
- snufje zout
Extra
bakpapier
koekjesvormpjes
deegroller
Deze koekjes zijn bedoeld om te versieren! Het deeg zelf is niet bijzonder, maar ze behouden hun vorm tijdens het bakken. Ze worden een stuk zoeter door de versiering (bijvoorbeeld door fondant, marsepein of glazuur)
Voorbereiden
Meng de boter en suiker.
Voeg het ei toe
Meng de bloem en het zout er in twee delen (tegen het stuiven) door heen. Zorg dat het goed gemengd is, maar niet veel langer anders worden je koekjes taai
Maak er een bal van en leg het deeg 1 uur in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180º.
Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot zo'n 3-4 mm dikte.
Steek er vormpjes uit en leg deze op een vel bakpapier op de bakplaat. Koel ze nog een minuut of 10. Bak ze ongeveer 12 minuten. De koekjes mogen aan de randjes een beetje bruin zijn maar voor de rest nog bleek. Ze zijn als ze uit de oven komen zacht en worden harder als ze afkoelen.
Variaties
Voor een extra smaakje aan de koekjes kun je wat citroenrasp, cacao of koekkruiden toevoegen aan het deeg.