chinees vlees driehoekjes
chinees vlees driehoekjes
gang: hapje
.......
voorbereiden: 1 nacht marineren
bereiden: 30 minuten
oven: 20+30 minuten
.......
voor: 20-30 stuks
Ingredienten
- 500gr varkensfilet (aan een stuk)
- 1-1½ pakje bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- sesamzaad
voor de marinade:
- 3 tenen knoflook
- 2 el geraspte gemberwortel
- 4 el lichte sojasaus
- 2 el droge sherry
- 2 el gele bonensaus (=sojabonen)
- 1 el arachideolie
- 2 el vloeibare honing
Extra
Bakpapier
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de marinade, wrijf het vlees er goed mee in en laat het een nacht marineren (af en toe keren)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180º. Haal het vlees uit de marinade (marinade bewaren) en leg het in een schaal en zet 30 minuten in de oven; halverwege keren.
Laat het bladerdeeg ontdooien.Laat het bladerdeeg ontdooien.
Snij het vlees in kleine stukjes.
Verwarm de overgebleven marinade in een pan en schep de blokjes vlees er doorheen tot ze goed bedekt zijn.
Snij de plakjes bladerdeeg diagonaal door, vouw dubbel en knijp 1 randje dicht zodat je een zakje krijgt.
Doe een beetje vlees in het zakje en knijp de andere kant ook dicht. Leg de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met ei, sprenkel de sesamzaadjes er overheen en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven